De ogen van Warface

Categorie: Electronica & Embedded Software
Eind vorig jaar klopte DJ Warface bij PCiD aan om een manier te bedenken om zijn optredens voor soms wel tienduizenden mensen nog spectaculairder te maken. De hardstyle dj met meer dan 122.000 volgers op Instagram draagt tijdens sommige delen van zijn optredens een helm die een hardware upgrade nodig had. Dit zou ontwikkeld moeten worden in de helm binnen een periode van 2 maanden.

warface-helm-qeske

Behoefte
DJ Warface heeft tijdens zijn optredens goed zicht nodig op zijn draaitafels. De dj draagt tijdens zijn optredens echter ook zijn iconische helm die ook zijn gezicht volledig bedekt. Het zicht moest verbeterd worden terwijl er vanaf de buitenkant op de ogen complexe animaties te zien moesten zijn.

Aanpak
De ogen in de helm zijn volledig vervangen door speciaal ontwikkelde pcb’s. Op de pcb’s zitten meer dan 300 van ’s werelds kleinste digitale leds aan de voorkant afgewisseld met meer dan 300 minuscule gaten in de pcb voor het zicht van de dj van binnenaf. Om de pcb in de juiste vorm in de helm te integreren is dit alles gerealiseerd op een pcb’s ter dikte van 3x een menselijke haar.